عکس پدیا
تاریخ – اولین انسان ها
اولین انسان ها
میلیون ها سال پیش، یک گروه از میمونها به صورت عمودی شروع به راه رفتن کردند. آنها پیشینه ما، اولین حیوانات شبیه به انسان در سیاره بودند. با گذر زمان، بدن آنها برای راه رفتن با پای بلند تطبیق پیدا کرد و مغزشان بزرگتر شد تا در نهایت به نژاد ما، هومو ساپینس، تکامل یافتند.
تأخیر کنندگان
سیاره ما فقط در حدود 4.5 میلیارد سال پیش شکل گرفت. اگر تاریخ کامل زمین را در یک ساعت فشرده کنیم، بیشتر اشکال زندگی تا آخرین ده دقیقه شکل نمیگیرند. انسانها تا کسری از آخرین ثانیهی آخرین دقیقه شکل نمیگیرند!
روی دو پا
انسانها با دو پا راه میروند، بر خلاف سایر نخستین پستانداران (میمونها) که یا صعود کننده هستند یا با چهار پای خود راه میروند. به دلیل پیاده روی انسانها، بدن آنها به شکلهای بسیار متفاوتی نسبت به خویشاوندان میمون آنها تکامل یافته است.
- گردن
گردن انسان مستقیما زیر جمجمه قرار دارد، بنابراین سر در بالای ستون فقرات متعادل میماند. در حالی که گردن گوریلا از سمت کنار به سر متصل میشود. - ستون فقرات
ستون فقرات انسان با منحنی های اضافی در ناحیه گردن و پایینترین بخش کمر توسعه یافته است، تا بتواند در هنگام راه رفتن و دویدن، اثر ضربه را بهتر جذب کند. - پا
انگشت پای بزرگ گوریلا در کنار پای آن قرار گرفته تا به آن کمک کند که درختان را بالا برود. اما پای انسان ها توسط انگشتانی که به هم مرتب هستند و ساق پاهایی بلندتر، وزن را در حین راه رفتن به طور یکنواخت توزیع می کنند.
خارج از آفریقا
هومو ساپینس، گونه ما، بطور اولیه در آفریقا حدود ۱۵۰٬۰۰۰ سال پیش تکامل یافتند. حدود ۱۰۰٬۰۰۰ سال بعد، آنها شروع به ترک و تشکیل تمدن جدید کردند، تا انسانها در تمام قارههای جهان به جز قطب جنوبی زندگی کنند.
اجداد انسان
نزدیک به ۷ میلیون سال پیش، خانواده میمونها به دو شاخه تقسیم شدند – یکی منجر به شامپانزهها شد و دیگری شبیه به انسان (هومینید ها)، که در نهایت به انسانهای مدرن تکامل یافتند.
7 میلیون سال پیش (ساحلمردم چادی)
این نسل تصور می شود که آخرین نسل مشترکی که شامپانزها و انسانها با آن مرتبط اند، هستند.
6.1 میلیون سال پیش (اُرُرین توگِنی)
اُرُرین توگِنی با نام علمی Orrorrin tugenensis گونهای منقرضشده از دودمان انسان است.
احتمالا اولین میمونی که بر دو پا راه میرفت.
4.1 میلیون سال پیش (جنوبی کپی عفاری)
این نوع، تصور می شود جد “هومو” است که انسانهای امروزی به آن تعلق دارند.
3.3 میلیون سال پیش (جنوبیکپی آفریقایی)
جنوبیکپی آفریقایی با نام علمی Australopithecus africanus گونهای از سردهٔ جنوبیکپی بود که در جنوب افریقا (کشور افریقای جنوبی امروزی) زندگی می کرده است.
شبیه به میمون، با مغزی کوچک ولی دندانهایی شبیه به انسان.
2.2 میلیون سال پیش (انسان ماهر)
انسان ماهر یا انسان هابیلی از گونهٔ انسان تباران است که در عصر گلاسین و اوایل عصر کالابرین در دور زمینشناسی پلیستوسن یعنی زمانی حدود 2.2 میلیون سال قبل زندگی میکردهاست.
ممکن است این گونه اولین گونهای باشد که از ابزارها استفاده کرده است!
1 میلیون سال پیش (انسان راستقامت)
با قدی مانند انسانهای مدرن و با ساختار بدنی مشابه، دانشمندان بر این باورند که محل پیدایش انسانهای راستقامت، آفریقا بود که سپس به آسیا مهاجرت کرده و در سرتاسر اوراسیا تا گرجستان، ارمنستان و آذربایجان، هند، سریلانکا، چین و اندونزی پراکنده شدهاند.
600،000 سال پیش (انسان هایدلبرگی)
دارای جمجمه بلندتر و وسیع تر برای محافظت از مغز بزرگتر از گونه های قبلی. به عقیده استیون میتهن، انسان هایدلبرگی همانند اجدادش از نوعی سیستم ارتباطی پیش از زبانی بهره میبردند.